sponsored by

Het album

De CD zal een zogeheten 'Casebound booklet met hardcover en 24 pagina's booklet' worden. De meeste nummers zijn geschreven door Bertil over een periode van 8 jaar.

 

The Emptiness Outside Of Me

De titel van dit album 'The Emptiness Outside Of Me' is een wat andere benaming van het feit dat je alles al in je hebt en niet buiten je moet zoeken. Schoot uit het niets binnen op een normale werkdag en het voelde dat ik die moest gebruiken.

 

Bekentenis

Waarom die titel? Een kleine bekentenis van Bertil's kant: 'Ik wilde altijd zo worden als andere muzikanten/zangers. Mijn voorbeelden/mijn helden. Ik heb door de jaren veel geprobeerd. Tussen al dat proberen door schreef ik ook nummers die vanzelf kwamen, omdat ze dicht bij mij lagen. Ik denk dat muziek schrijven (en waarschijnlijk is dat bij veel creatieve processen) niet gewoon componeren is, maar ook open staan en ruimte laten voor wat je 'gegeven' wordt. Wat vanuit je eigen onuitputtelijke bron komt, die we zo vaak dicht houden.

Vorig jaar augustus had ik een gesprek met mijn goede vriend Roots (gitaarsolo op The Emptiness Outside Of Me) over de keuzes die we wel en niet maken in het leven en vooral het waarom daarvan. Dat kan een strijd zijn. Voor mij wel, in elk geval. Maar ik heb toch altijd het gevoel gehad dat de antwoorden  gewoon voor mijn voeten lagen. Ik moest ze alleen zien liggen. Toen realiseerde ik me dat ik een grabbelton aan liedjes had liggen, die puur vanuit mezelf kwamen en misschien helemaal niet zo slecht zijn. Nummers die representatief zijn voor wie ik ben. En daar was het. Dat moment waarop het helder werd dat ik mezelf moest zijn in plaats van zoals anderen. Ik dacht altijd dat zoals hen zijn automatisch succesvol is, omdat zij het zijn. Maar uiteindelijk zijn ze succesvol, omdat ze zichzelf zijn en uniek. Dus het is nu tijd mijn eigen unieke zelf te zijn en te laten zien en horen. En natuurlijk voel ik mij daar het meest comfortabel bij.

Dus of het album nu succesvol is of niet, dit is wie ik ben. Ik kan alleen maar hopen dat jullie net zoveel kunnen genieten van de CD als ik/wij van het opnemen ervan.  Mijn grote dank gaat uit naar iedereen die mij hierin heeft gesteund. Dat betekent meer voor me dan je je ooit kunt voorstellen."

 

De nummers

1. Cause & Effect

2. All I Want

3. Smile On Your Face

4. The Emptiness Outside Of Me (Christian)

5. Guiding Star

6. Blame Me

7. I Just Had To Go

8. What Do You Want From Me?

9. You Were There

10. The Missing Song

11. Shadow

 

 

 

Built and designed by Bertil 2015